Bilturer i sommer? Forbered bilen nå for en trygg og behagelig tur

Våren er varslenes tid. Forbered bilen for sommeren med noen gode råd fra Søreide Bilverksted.
Dette bør du sjekke:


Sjekk bremsevæsken. Gammel bremsevæske kan inneholde vann og koke ved varig oppbremsing, da kan du miste bremsekraften. Nivået kan man sjekke selv eller inne på service hos oss. Den skal byttes første gang etter tre år, og deretter annethvert år.

Klargjør motoren. Sjekk motorolje nivået og etterfyll hvis nødvendig. Sjekk også at kjølevæske nivået er mellom min og max, og etterfyll om nødvendig. Om motoren blir for varm kan dette føre til redusert ytelse og verstefall motorhavari.

Rens klimaanlegget. Anbefalingene for hvor ofte man bør rense klimaanlegget i bilen varierer noe, men generelt sett er det lurt å gjøre det minst én gang i året. Tegn på at klimaanlegget på renses kan være; vond lukt, dårlig luftstrøm og økt drivstoff bruk. Dette kan du rense selv eller ta bilen med på service.

Innvendig og utvendig vask. Gjennom vinteren samler bilen seg opp mye skitt, salt, sand og veistøv. Dette kan forårsake rust, lakkfading og slitasje på lakken og andre komponenter. En grundig vask om våren fjerner disse skadelige stoffene og beskytter bilen din. Vinterens salting av veiene kan være spesielt aggressiv mot bilens lakk og understell. Å fjerne saltet så snart som mulig er derfor viktig for å forhindre rustskader.
Når våren kommer, blir vi mer aktive og bruker bilen mer. En ren bil er mer behagelig å kjøre i og gir bedre sikt, noe som er viktig for trafikksikkerheten. Varmt vær og solskinn kan forsterke skadene som smuss og salt forårsaker på lakken. Å vaske bilen om våren gir den en god beskyttelse før sommermånedene.
Bilen bør vaskes og poleres godt om våren.

Ved å følge alle disse tipsene er bilden din godt forberedt til å håndtere sommeren i vente.

Trenger du service på bilen?
Kontakt oss

Adresse
Ytrebygdsvegen 37
5251 Søreidgrend

Telefon
970 30 383

Epost
post@soreidebil.no